Do góry

Przekąski Przepis na:

Serowe kopytka z sosem

Serowe kopytka z sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 2836

Szybkie i smaczne a zarazem zdrowe danie ;].

Składniki

  • Mrożona marchewka z groszkiem
  • szpinak, 10 brykietów
  • Ser biały, pół kilo
  • jajko, 1
  • mąka, ok.3 łyżki
  • SÓL, PIEPRZ, ZIOŁA PROWANSALSKIE
  • czosnek, 1 ząbek
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • cebula czerwona, 1
  • jogurt naturalny, 100 ml
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser biały zmielić ( w maszynce do mielenia mięsa). Wymieszać z jajkiem i 2 łyżkami mąki. Doprawić solą i pieprzem. Rwać po kawałku, formować wałek i kroić pod kątem. Gotować w osolonej wodzie ok.2 minuty po wypłynięciu.

  2. Na oliwie z oliwek podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Szpinak i marchewkę z groszkiem rozmrozić na patelni, dodać podsmażoną cebulkę.

  3. Jogurt naturalny wymieszać z łyżką mąki i zalać nim mieszankę warzyw. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Podawać z kopytkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń