Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowo-gruszkowa przystawka"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 236
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 167
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 236
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 167
Składniki
Gruszki umyj starannie, osusz, pozostaw ze skórką. Przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, pokrój w cienkie półplasterki.
Liście mieszanych sałat opłucz pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe liście porwij na kawałki. Rozłóż na talerzach.
Ser z pleśnią (np. rokpol) pokrój w kostkę lub pokrusz w palcach. Plastry szynki przekrój na połówki, zwiń dekoracyjnie.
Przygotuj sos. 1/3 szklanki oliwy (lub, ewentualnie, oleju) połącz z 1,5 łyżki octu balsamicznego. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Rozłożone na talerzach sałaty z radicchio posyp rozdrobnionym serem. Ułóż plasterki gruszek oraz zwinięte kawałki szynki dojrzewającej. Całość polej dekoracyjnie przygotowanym sosem.
czas ok. 15 min; porcja – 250 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety