Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Składniki na 8 porcji Torcik malinowy w biszkoptach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Maliny przebierz, ew. szybko opłucz i dobrze osącz na sitku. Potem rozsyp na ściereczce, poczekaj, aż wyschną. Czekoladę połam na kawałeczki i stop w gorącej kąpieli wodnej. Przestudź, następnie posmaruj nią spody biszkoptów a także wierzchy ciastek do połowy ich wysokości. Biszkopty ułóż na pergaminie i pozostaw tak do zastygnięcia czekolady.
Odważ 15 dag malin. Zmiksuj je i przetrzyj przez sitko. Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody. Odstaw, by spęczniała. Śmietanę ubij na sztywno. Twaróg wymieszaj z serkiem mascarpone oraz cukrem i likierem pomarańczowym. Masę serową połącz z musem malinowym i bitą śmietaną.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu. Ostrożnie domieszaj do kremu serowo-śmietanowego.
Spód tortownicy o śr. 20 cm wyłóż kilkoma biszkoptami. Pozostałe ciastka ustaw wokół brzegu formy. Nałóż krem malinowy. Torcik wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Udekoruj resztą malin i oprósz cukrem pudrem.
ok. 45 minut. Chłodzenie 2 godziny. 1 porcja 330 kcalŹródło: Tina