Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu zapomniane warzywo. Podane z sosem śmietanowym doskonale pasuje do mięs.
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 691
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 301
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 70
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 57
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 691
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 301
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 70
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 57
Składniki
Skorzonerę osączamy z zalewy. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę i smażymy przez chwilę. Następnie zalewamy gorącym bulionem, cały czas mieszamy by wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy warzywo, podgrzewamy kilka minut na małym ogniu (nie zagotowujemy). Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.