Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka po diabelsku w chrupiącym sezamie

Skrzydełka po diabelsku w chrupiącym sezamie

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 807

Dodano: 06.01.2013

Odsłon: 19195

Odmieniona wersja klasycznych skrzydełek , która zasmakuje nie tylko wielbicielom ostrych smaków!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka czyścimy. Odcinamy końce. Skrapiamy sosem sojowym. Nacieramy imbirem. Odstawiamy na 15 minut. Zalewamy winem i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie odsączamy z zalewy ( nie wylewamy jej! ). Smarujemy miodem i musztardą. Obtaczamy w mące ziemniaczanej. Odstawiamy na chwilę. Papryki drobniutko kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy ziarna sezamu. Dodajemy skrzydełka. Smażymy kilkanaście minut na złoty kolor. Pod koniec smażenia podlewamy pozostałą zalewą i posypujemy pokrojonym chili. Odrobinę solimy. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Podajemy np. z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń