Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Skrzydełka z farszem"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 149
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 35
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 149
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 35
Składniki
Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych
10 skrzydełek, sól, słodka papryka, przyprawa do gyrosa, majonez, bułka tarta. Farsz: 30 dag mięsa mielonego mieszanego, 2-3 ogórki kiszone, 1-2 papryki konserwowe, jajko, łyżka posiekanej natki, pieprz.
Ze skrzydełek usuń kości, natrzyj przyprawami, wstaw na 30 minut do lodówki.
Farsz: mielone wyrób z jajkiem, pokrojonymi warzywami i natką, przypraw. Napełnij skrzydełka, obtocz je w majonezie, a następnie w bułce tartej. Ułóż w natłuszczonej formie, piecz ok. 50 min w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 5, cena za porcję 2,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie