Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śląskie roladki"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 312
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 502
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 312
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 502
Składniki
Kiełbasy, boczek, ogórki i obrane cebule pokrój w kostkę, wymieszaj. Farsz podziel na osiem części.
Plastry mięsa cienko rozbij przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem, z jednej strony posmaruj musztardą. Na plastrach ułóż farsz, ciasno zwiń, zwiąż nicią.
Margarynę stop w rondlu, włóż roladki, podsmaż ze wszystkich stron. Podlej wodą, duś ok. półtorej godziny (wołowe dłużej). Powstały sos możesz przecedzić i zagęścić mąką wymieszaną z maślanką.
Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie