Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź pod pieżynką

Śledź pod pieżynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 3188

Bardzo ciekawy pomysł na śledzika, alternatywa od nudnych wersji z cebulą i olejem, zawsze wszystkim smakuje

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety wymoczyć 2-4 godziny, pokroić w dzwonki, ułożyć warstwę na półmisku, doprawić pieprzem

  2. grzyby marynowane i połowę cebuli pokroić w kostkę, ułożyć warstwowo na śledziu, następnie warstwa groszku

  3. przykryć składniki warstwą majonezu

  4. ogórki skroić w kostkę, wyłożyć na majonezie, następnie połowę cebuli pokroić w piórka, ułożyć warstwę

  5. ugotować jajka, posiekać w kostkę, wymieszać z sosem: 1/3 majonezu, 1/3 musztardy, 1/3 koncentratu, ułożyć warstwę, Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń