Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź w sosie musztardowym

Śledź w sosie musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 401

Dodano:

Odsłon: 820

polecam

Składniki

  • filety śledziowe - 4 szt
  • cebula czerwona - 1 szt
  • jabłka - 2 szt
  • śmietana 18% - 150 ml
  • musztarda - 3 łyżeczki
  • sól
  • Pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe lekko wymoczyć z nadmiaru soli, opłukać, odsączyć i pokroić w 2 cm kawałki.
    Cebule oraz jabłka obrać i pokroić w kostkę , dodać do pokrojonych śledzi.
    Musztardę wymieszać ze śmietaną, dodać sól i pieprz i wymieszać sos z sałatką śledziową, wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń