Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź w sosie śmietanowo-musztardowym

Śledź w sosie śmietanowo-musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 116 Ocena: 1192

Dodano:

Odsłon: 356

Szybki przepis na śledzie - na każdą okazję.

Składniki

  • 1/2 kg płatów śledziowych
  • 1 czerwona papryka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 średnie cebule
  • Sos:
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy stołowej
  • sól,pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płaty namoczyć około 1h. Pokroić w dzwonki. Ogórki, paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebule pokroić również w kostkę i zalać wrzącą wodą, parzyć przez około 10 minut.Następnie warzywa dodać do śledzi.
    Składniki sosu wymieszać w misce. Polać nim śledzie i dokładnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń