Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź Weroniki

Śledź Weroniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 399

Dodano:

Odsłon: 852

polecam

Składniki

  • filety śledziowe - 50 dag
  • cebula - 3 szt
  • ananas w plastrach - 8 szt
  • majonez - 1/2 szklanki
  • sok z ananasa - 1/4 szkl
  • sól
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli, odsączyć z wody i pokroić na kawałki 2 cm.
    Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, następnie wrzucić do wrzątku i pogotować ok 5 minut, przelać na sitko, odsączyć.
    Krążki ananasowe pokroić na małe kawałki i dodać razem z cebulą do śledzi.
    Majonez wymieszać z sokiem z ananasa, dodać sól oraz pieprz i wymieszać razem ze rybą.
    Najlepiej sałatka smakuje na drugi dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń