Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Trine Hahnemann , jednej z guru skandynawskiego "home cooking".
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Śledzie zalałem zimną wodą, odstawiłem na 6 godzin. Zagotowałem składniki zalewy w rondlu, zmniejszyłem ogień, gotowałem przez 30 minut ( zalewa powinna lekko bulgotać ). Zdjąłem z ognia, ostudziłem. Odsączyłem filety, pokroiłem je na 3-centymetrowe kawałki. Włożyłem do wysterylizowanych słoików ( można do jednego dużego ), przekładałem cebulą, marchwią i koperkiem, zalałem chłodną zalewą. Zakręciłem dobrze słoiki, odstawiłem do lodówki na tydzień.