Do góry

Sałatki Przepis na:

Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3298

Dodano:

Odsłon: 24242

Śledzie pod pierzynką to bardzo popularny przepis w naszym kraju. Nie musi gościć w naszym domu tylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację...mamy fazę ostatnio na śledzie;)))

Składniki

  • 5 solonych filetów śledziowych,
  • cebula,
  • 4 ogórki konserwowe,
  • 2 ziemniaki duże,
  • 2 buraki duże lub gotowa sałatka z buraczków z papryką,
  • 3 jajka,
  • majonez,
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy w wodzie na 2 godziny. Po tym czasie na pół godziny w mleku. Kroimy w paseczki. Gotujemy jajka, ziemniaki i buraki. Kroimy cebulę. ogórki, ziemniaki. Buraki ścieramy na grubych oczkach a jaka na drobnych oczkach

  2. Układamy w misce warstwowo; śledzie, cebula, majonez, ogórki, ziemniaki, majonez, buraki, majonez i na koniec jajka.Majonez możemy wymieszać z naturalnym jogurtem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

foxxy1985 11 stycznia 2014 Miałam właśnie poszukać przepisu na śledzie , a tu proszę. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń