Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej porzeczki, polane polewą czekoladową i posypane wiórkami kokosowymi.
Idealna na różne okazje
Odsłon: 42
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 318
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 121
Idealna na różne okazje
Odsłon: 42
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 318
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 121
Składniki
Do rondelka włóż masło, cukier, cukier waniliowy i mleko zagotuj. Dodaj orzechy, wymieszaj i gotuj na małym ogniu mieszając żeby się nie przypaliły, aż masa zgęstnieje.
Lekko przestudzoną masą posmaruj blat wafla i przykryj drugim, posmaruj masą, połóż następnego wafla i posmaruj dżemem. Pozostałe posmaruj masą orzechową. Mocno dociśnij wafle np. deską do krojenia i odstaw do lodówki na dwie godziny,
Czekoladę rozpuść ze śmietaną w kąpieli wodnej, posmaruj wierzch wafli i posyp wiórkami kokosowymi. Odstaw do zastygnięcia. Wafle krój w trójkąty lub kwadraty.