Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej porzeczki, polane polewą czekoladową i posypane wiórkami kokosowymi.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1629
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 655
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 811
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1629
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 655
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 811
Składniki
Do rondelka włóż masło, cukier, cukier waniliowy i mleko zagotuj. Dodaj orzechy, wymieszaj i gotuj na małym ogniu mieszając żeby się nie przypaliły, aż masa zgęstnieje.
Lekko przestudzoną masą posmaruj blat wafla i przykryj drugim, posmaruj masą, połóż następnego wafla i posmaruj dżemem. Pozostałe posmaruj masą orzechową. Mocno dociśnij wafle np. deską do krojenia i odstaw do lodówki na dwie godziny,
Czekoladę rozpuść ze śmietaną w kąpieli wodnej, posmaruj wierzch wafli i posyp wiórkami kokosowymi. Odstaw do zastygnięcia. Wafle krój w trójkąty lub kwadraty.