Do góry

Dodatki Przepis na:

Śledzie w majonezie z karmelizowaną cebulą

Śledzie w majonezie z karmelizowaną cebulą

Autor: Bellapi

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 1798

Dodano: 02.12.2017

Odsłon: 659

Święta zbliżają się wielkimi krokami. W kuchni już zaczynamy eksperymentować z daniami. Propozycja dla Was to filety śledziowe z karmelizowaną cebulką i majonezem

Składniki

  • 6 płatów śledziowych matias
  • 2 cebule
  • 1/3 kostki masła
  • 3 - 4 łyżki majonezu
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • Pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Płaty śledzia zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na noc.

    Następnego dnia filety wyjmujemy z zalewy i kroimy w ok. 2 cm paski.

    Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło, gdy się rozpuści wrzucamy cebulę pokrojoną w półplasterki, gdy cebula się zeszkli, zmniejszamy ogień i dodajemy miód.
    Gdy cebula się skarmelizuje odstawiamy i czekamy aż przestygnie.

    Gdy cebula będzie zimna przekładamy do miski, dodajemy pokrojone płaty, doprawiamy solą, pieprzem i majonezem.
    Dokładnie mieszamy.
    Odstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 03 grudnia Mmmm...kocham,uwielbiam,a Twoje przepyszne,robię w najbliższym czasie:) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 grudnia Jak wiemy śledzik lubi pływać, a jeszcze jak w takich przyprawach, to niebo ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń