Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w sosie majonezowo-chrzanowym.

Śledzie w sosie majonezowo-chrzanowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 10874

Dodano:

Odsłon: 4523

Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzika.W tym wykonaniu jest wyśmienity.Serdecznie polecam:)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie,zmieniając wodę 2-3 razy,około 2 godz.

    Po wyjęciu z wody osuszyć je ręcznikiem papierowym.
    Poporcjować i ułożyć na talerzu.

  2. Śledzie skropić sokiem z cytryny.

    Jajka ugotowane na twardo pociąć w plasterki,kłaść na śledzie.,oraz ogórka i paprykę

    W miseczce przygotować sos,dać majonez,chrzan,śmietanę oraz pieprz.

    Zalać sosem śledzie i posypać posiekanym szczypiorkiem.

    Odstawić na 2 godz.do lodówki.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń