Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w każdej wersji są dla nas idealne. Dodatki ważne są, połączenia słodkiego i słonego jak najbardziej wskazane. Zawsze dobieramy odpowiednie, sprawdzone już nie raz, produkty. Dzisiaj proponujemy wam idealny, świąteczny przepis na śledzika <3
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 49
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 68
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 73
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2684
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 49
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 68
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 73
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2684
Składniki
Filety ze śledzi osączamy z zalewy, moczymy w mleku przez godzinę. Wyjmujemy i osączamy papierowym ręcznikiem. W tym czasie cebule kroimy w piórka, dusimy pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy grzyby, rodzynki i koncentrat pomidorowy. Smażymy, bez pokrywki, by woda z grzybów odparowała. Studzimy. Do sosu dodajemy pokrojone filety ze śledzi, dokładnie mieszamy, przekładamy do miski i schładzamy w lodówce, by smaki się przegryzły. Wyjmujemy, kosztujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualne cukrem. Ponownie wstawiamy do lodówki. Podajemy min po godzinie, najlepiej, by stały całą noc w lodówce.