Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki doskonale się uzupełniają. Przystawka zagości u mnie na Świątecznym stole.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3180
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 771
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 265
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 211
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3180
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 771
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 265
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 211
Składniki
Śledzie wymoczyłam parę godzin w filtrowanej wodzie. Jaja ugotowałam 3 minuty w osolonej wodzie. Jeśli sos będzie wystarczająco bogaty to nie trzeba wcześniej macerowac śledzi w oleju i cebuli. Jeśli chcemy zrobić lżejszy sos na śmietanie to polecam wcześniej włożyć śledzie na parę godzin do oleju. Śledzie pokroiłam w paseczki, jaja obrałam i pokroiłam na pół a cebule w piórka. Wymieszałam majonez ze śmietaną i musztardą, dodałam sporo pieprzu. Sos dodałam do śledzi i jajek. Zaletą użycia jajek przepiórczych jest zdrowie, ładny efekt i możliwość skomponowania niewielkich porcji. Smacznego :)