Do góry

Sałatki Przepis na:

Śledzie z musztardą francuską i suszonymi pomidorami

Śledzie z musztardą francuską i suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 311

Dodano:

Odsłon: 1083

Święta, święta i po świętach, ale mamy jeszcze sylwestra i uważam że to danie pasuje na niego idealnie. Na Wigilijny stół robiłam te przepyszne, lekko pikantne śledzie. Rozeszły się jak tak zwane świeże bułeczki:)Mogę je spokojnie polecić również jako dodatek na stół do sylwestrowej imprezki:) Zapraszam po przepis.

Składniki

  • 5 płatów śledziowych
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • pół papryczka chilli bez nasion
  • 200 g suszonych pomidorów wraz z oliwą
  • 1 cebula
  • ok 2-3 łyżki octu balsamicznego
  • świeżo zmielony pieprz
  • Olej rzepakowy
> 6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy w wodzie ok 2 godzin, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki, wrzucamy do miski.
    Do śledzi dodajemy cebulę posiekaną w piórka, musztardę, pomidory pokrojone w paseczki razem z oliwą, chilli pokrojoną w cieniutkie plasterki, ocet, świeżo mielony pieprz.
    Wszystko dobrze mieszamy i przekładamy do miseczki.
    Wkładamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc, żeby się przegryzły wszystkie smaki.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

https://pigulagotuje.blogspot.com/2017/12/sledzie-z-musztarda-francuska-i.html

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń