Do góry

Desery Przepis na:

Śledzie ze śliwkami w occie

Śledzie ze śliwkami w occie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 104

Sprawdzony przepis na "Śledzie ze śliwkami w occie"

Składniki

  • 70 dag płatów śledziowych solonych
  • 4 cebule
  • 2 słoiki śliwek w occie (80 dag)
  • 6 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 100 ml octu 10-proc
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie umyj, zalej litrem zimnej wody, wlej ocet. Przykryj, wstaw na noc do lodówki. Odcedź. Śliwki osącz, zalewę wlej do śledzi. Odstaw na 2 godz.

  2. Cebule posiekaj, lekko osól, ugnieć. Śliwki przekrój na pół. Śledzie osącz, pokrój na kawałki. Dodaj cebulę, śliwki i majonez, przypraw, połącz. Odstaw na godz.

  3. Przepis przysłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Opolskiego.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń