Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledziowe uszka"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Wsyp mąkę do miski, dodaj pozostałe i zagnieć gładkie ciasto. Cienko rozwałkuj. Literatką lub kieliszkiem wytnij z ciasta kółeczka.
Filety śledziowe namocz w wodzie (co najmniej 2-3 godziny). Pieczarki drobniutko pokrój, podsmaż na oleju. Włóż połowę posiekanej cebuli, podsmaż. Dodaj drobno pokrojone śledzie, wbij jajko, przypraw farsz solą i pieprzem.
Na krążki ciasta nakładaj po odrobinie farszu, mocno zlep brzegi. Uszka ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju. Resztę cebuli pokrój, usmaż na złoty kolor na oleju. Polej uszka. Bardzo smaczne są także na drugi dzień, zrumienione na oleju.
<strong>Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Bella Relaks