Do góry

Dania główne Przepis na:

Śliwka w schabie otulona boczkiem

Śliwka w schabie otulona boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 2109

Dodano:

Odsłon: 8344

Dodatek śliwki powoduję że schab nabiera walory smakowe i jest soczysty.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Kilka plastrów boczku wędzonego
  • Kilka suszonych śliwek
  • Pieprz
  • Sól
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy plastry i rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Na schabie układamy kilka śliwek suszonych.

  4. 4. Zawijamy roladki.

  5. 5. Otulamy boczkiem.

  6. 6. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy roladki.

  7. 7. Zapiekamy w piekarniku 30 minut 180˚C.

  8. 8. Roladki gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 listopada Schab ze śliwką pycha, czasem też taki robimy :) Smakuje każdemu domownikowi i czasem nawet psiak coś dostanie, bo tak ładnie prosi ;) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń