Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śliwki w occie z goździkami i cynamonem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki (śliwki można też zostawić w całości, ale wcześniej należy nakłuć każdą sztukę w kilku miejscach). Owoce ułóż w słoiczkach.
Półtorej szklanki wody wlej do rondla, wsyp cukier, dodaj ocet spirytusowy, cynamon, goździki, ziarna ziela angielskiego i miód, zagotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Zalej śliwki, słoiki szczelnie zakręć. Pasteryzuj 10 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie