Do góry

Desery Przepis na:

Słodka pianka

Słodka pianka

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 90

Dodano:

Odsłon: 4474

Czas przygotowania 30 min.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Truskawki opłukać, osączyć, odszypułkować. Podzielić na połówki, zasypać 2 łyżkami cukru, odłożyć na kilka minut. Uprażyć bez tłuszczu na patelni płatki migdałów.

  2. Mleko zagotować z resztą cukru, cukrem waniliowym, otartą skórką z cytryny oraz szczyptą soli. Zdjąć z ognia, wsypać grysik, odstawić na 5 minut, często mieszając. Podprowadzić żółtkiem rozprowadzonym odrobiną wody, połączyć z ubitą z białek pianą. Truskawki umieścić w szklanym naczyniu, przykryć pianką, posypać migdałami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń