Do góry

Śniadania Przepis na:

Słodki tort naleśnikowy jabłkowo-bananowy

Słodki tort naleśnikowy jabłkowo-bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 625 Ocena: 8966

Dodano:

Odsłon: 3030

naleśniki z nadzieniem jabłkowo-bananowo-śmietankowym imitujące tort :-) pyszne na ciepło jako obiad lub na zimno jako deser :-)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i pokroić w średnią kostkę, wymieszać z cukrem, 2 łyżeczkami soku cytryny, cynamonem, rodzynkami i papają. Przesmażyć chwilę na patelni z odrobiną masła (tak żeby jabłka się porządnie ugrzały ale nie rozleciały). Banany utrzeć w blenderze z 1 łyżeczką soku z cytryny. Śnieżkę ubić ze śmietan-fixem.

  2. W tortownicy układać warstwami: naleśnik, jabłka, naleśnik, mus bananowy, śnieżka, naleśnik, jabłka ... i tak do wyczerpania składników (u mnie były 3 powtórki). Na wierzchu powinna być śmietana, którą można posypać kolorową posypką lub gorzkim kakao. Smacznego :-)

  3. Usmażyć naleśniki (najlepiej według swojego sprawdzonego przepisu).

  4. Jabłka obrać i pokroić w średnią kostkę, wymieszać z cukrem, 2 łyżeczkami soku cytryny, cynamonem, rodzynkami i papają. Przesmażyć chwilę na patelni z odrobiną masła (tak żeby jabłka się porządnie ugrzały ale nie rozleciały). Banany utrzeć w blenderze z 1 łyżeczką soku z cytryny. Śnieżkę ubić ze śmietan-fixem.

  5. W tortownicy układać warstwami: naleśnik, jabłka, naleśnik, mus bananowy, śnieżka, naleśnik, jabłka ... i tak do wyczerpania składników (u mnie były 3 powtórki). Na wierzchu powinna być śmietana, którą można posypać kolorową posypką lub gorzkim kakao. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 18 listopada 2012 Przepysznie się prezentuje a połączenie smaków to coś dla mnie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń