Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodkie cudaki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem wanilinowym do białości. Dodaj mleko, wódkę, mąkę. Miksuj. Białka ubij na sztywną pianę z solą, dodaj do ciasta, wymieszaj. W rondelku rozgrzej olej.
Ciasto przelej np. do butelki z małym otworem lub do szprycy. Lej je na rozgrzany olej, tworząc wzory. Smaż z obu stron na średnim ogniu. Odsącz na papierowym ręczniku. Oprósz cukrem pudrem.
CZAS: około godziny
<strong>Przepis naszej czytelniczki, pani Katarzyny Cukier.</strong>Źródło: Dobry Tydzień