Do góry

Śniadania Przepis na:

Słodkie orkiszowe bułeczki (wegańskie)

Słodkie orkiszowe bułeczki (wegańskie)

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 282

Słodkie, śniadaniowe, orkiszowe bułeczki, które potrzebują jedynie 20 minut, 4 składników i nie wymagają zdolności kulinarnych! Puszyste, miękkie i pyszne.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 60 g mąki orkiszowej, jedno jabłko i 70 ml mleka roślinnego (u mnie owsiane) oraz łyżeczkę proszku do pieczenia blendujemy na gładką masę

  2. gotowe ciasto nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc kształt trochę wyższych placuszków

  3. pieczemy przez 20 minut w 200-210 stopniach

  4. Bułeczki jemy na ciepło wraz z ulubionymi dodatkami: u mnie jest to masło orzechowe oraz owoce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń