Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodko-pikantna zupa marchewkowa"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 106
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 106
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Składniki
W rondlu rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej pokrojone marchewki, ziemniak, szalotki i czosnek (2-3 minuty). Dodaj ostrą paprykę i curry, zamieszaj. Zalej warzywa bulionem i gotuj 20 minut.
Zdejmij zupę z ognia i zmiksuj na krem. Dodaj śmietanę i ponownie zagotuj. Zdejmij z ognia i dodaj sok z pomarańczy. Przypraw do smaku.
Krewetki podsmaż na maśle (2-3 minuty) i włóż do pudełka. Rozdziel po 2 krewetki do każdej porcji dopiero na pikniku. Posyp zupę zmielonym pieprzem i zieleniną.Źródło: Olivia