Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to potrawa, która nadaje się na obiad lub jako przystawka na imprezkę.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy w paski na 1 cm.
Do miski dodajemy jajko, mąkę, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy trzepaczką.
Do tak przygotowanego ciasta dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki na noc.
Następnego dnia wyjmujemy z lodówki i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Podajemy na ciepło lub zimno w obu przypadkach smakują wyśmienicie . Życzę smacznego!