Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smakowity karp z jajkami w galarecie"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 988
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 267
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 988
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 267
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Rybę posypać solą, pierzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki. Głowę włożyć do garnka, dodać opaloną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, zalać bulionem, gotować ok. 1 godzinę, przecedzić.
Karpia pokroić, dołożyć do odcedzonego wywaru, gotować ok. 20 minut, wystudzić, mięso delikatnie wyjąć łopatką, przełożyć do salaterki, wywar sklarować.
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, rozłożyć na rybie. Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, używając wywaru i wody. Rybę zalać płynem, odstawić do stężenia do lodówki najlepiej na dobę.
Wywar sklarujesz, wlewając do niego mocno roztrzepane białko jajka i 1,5 łyżki octu z białego wina, przecedź przez sito wyłożone gazą.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium