Do góry

Śniadania Przepis na:

Smarowidło do pieczywa kiełbasiano-drobiowe

Smarowidło do pieczywa kiełbasiano-drobiowe

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 507 Ocena: 7921

Dodano: 10.12.2016

Odsłon: 1951

Smarowidełko wyszło pyszne,polecam wypróbować ,a nie pożałujecie:)

Składniki

  • kiełbasa śląska 40dkg
  • noga z kurczaka ugotowana
  • por cały
  • jabłko 1/2
  • Papryka czerwona1/2
  • czosnek 4 ząbki
  • kminek 1 łyżeczka
  • kurkuma 1 łyżeczka
  • curry 1 łyżeczka
  • smalec gęsi 3 łyżki
  • ostra papryczka 1/2 szt.
  • Pieprz czarny
  • sól do smaku
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kiełbasę i mięso z kurczaka zmielić.Zmielić papryki,oraz czosnek wszystko smażyć na 2 łyżkach smalcu z gęsiny..
    Osobno podsmażyć pora i utarte jabłko.
    Do zmielonego smażonego mięsa ,dodać zrumienionego pora z jabłkiem,dodać przyprawy i doprawić do smaku.Smażyć 20 min.wszystko razem.
    Smalczyk wylać do miseczki i czekać jak zastygnie,a potem zajadać ze smakiem.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń