Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażona kiełbasa z warzywami

Smażona kiełbasa z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 290 Ocena: 1294

Dodano:

Odsłon: 304

Smażona na patelni kiełbaska podana z pieczarkami i papryką to "prawie" leczo z "prawie" kiełbasą z grilla. "Prawie" robi ogromną różnicę:)

Składniki

  • kiełbasa śląska 4 szt
  • pieczarki 30 dag
  • papryka czerwona 2 szt
  • cebula 1 szt
  • por 1 szt
  • przyprawa do grilla do smaku
  • mielona papryka do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbasę obieramy z osłonki i przekrawamy wzdłuż na pół. Kiełbasę układamy na patelni i na średnim ogniu podsmażamy. Oprószamy przyprawą do grilla. Kiedy kiełbasa już się zrumieni przesuwamy ją na bok patelni /lub przekładamy na talerz/.
    Na wytopiony z kiełbasy tłuszcz wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i podsmażamy 2-3 min. ciągle mieszając.Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojonego w krążki pora i paprykę pokrojoną w kostkę. Dusimy na średnim ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Kiełbasą podajemy na ciepło z warzywami. Możemy podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń