Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażona wątróbka drobiowa z jabłuszkiem i cebulka

Smażona wątróbka drobiowa z jabłuszkiem i cebulka

Autor:

Przepisów i artykułów: 163 Ocena: 2638

Dodano:

Odsłon: 850

Pyszne danie na obiad lub kolacje, szybkie i latwe w przygotowaniu.

Składniki

  • watrobka drobiowa 500 g
  • 1 kwaskowe jablko, 1 spora cebula
  • 3 lyzki masla
  • 150 g dowolnej maki
  • Kucharek, pieprz czarny, sol
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jablko kroimy w plastry, cebulke w piorka, dajemy na patelnie, na rozgrzane maslo i smazymy ok 5 minut pod przykryciem z dodatkiem Kucharka.
    Nastepnie zgarniamy jablko i cebulke na jedna strone patelni, a na pozostalej jej czesci (uzupelniamy maslo) smazymy oczyszczona, dokladnie umyta watrobke, ktora wczesniej panierujemy w dowolnej mace (ja uzylam pszennej) . Robimy to pod przykryciem, gdyz watrobka bedzie "wybuchala" podczas smazenia. Przewracamy ja po 3 minutkach na druga strone, dajemy na gore jabluszko z cebulka i jeszcze 3 minutki smazymy.
    Uwaga : watrobki nie solimy do smazenia - solimy, pieprzymy ja dopiero na talerzu. Watrobki drobiowej nie kroimy!

    Pyszne wraz z bagietka, lub do obiadu - z ziemniaczkami puree.

    Smacznego zycze slicznie :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 lutego Biorę, biorę wszystko co zrobiłaś ;)
Pyszne żarełko, mniami xD
Odpowiedzi: 8 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 01 lutego Pyszne ,uwielbiam właśnie podaną z jabłkami:) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 01 lutego uwielbiam! najlepsza wersja!
chcialam dzisiaj zrobic gulasz z kaczych zoladkow, ale wszytskie zjadlam na kanapkach :)
Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń