Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone części z kaczki.

Smażone części z kaczki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1000 Ocena: 9754

Dodano:

Odsłon: 366

Filety i udka z kaczek, pieczone na patelni. Idealna przekąska na przyjęcia.

Składniki

  • filet z kaczki 2 szt.
  • udka kacze 4 szt.
  • Lubczyk
  • przyprawa do kaczki
  • olej z pestek winogron 100 ml
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wyczyszczone, wymyte kawałki kaczki odciskamy z wody, osuszamy papierowymi ręczniczkami. Z przyprawy do kaczki i oleju robimy marynatę, mieszamy. Zrobioną marynatę odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie nacieramy marynatą każdy kawałek kaczki. Zamarynowane kawałki kaczki nakrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

  2. Po kilku godzinnym marynowaniu, nacinamy skórki w filetach i udkach. Smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu, na wolnym ogniu do ładnego zarumienienia się mięs i ich miękkości.

  3. Usmażone kawałki kaczki podajemy do chleba lub razem z upieczonymi ziemniakami.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 16 stycznia To jeden z najlepszych sposobów na kaczkę. Dzięki za przypomnienie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń