Do góry

Śniadania Przepis na:

Smażone kluski szpecle z sadzonym jajkiem i szczypiorem.

Smażone kluski szpecle z sadzonym jajkiem i szczypiorem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1069 Ocena: 11270

Dodano:

Odsłon: 356

Uwielbiane przez wielu, smażone kluski szpecle z jajkiem sadzonym i szczypiorem.

Składniki

  • kluski szpecle 20 dag (Ugotowane dzień wcześniej)
  • jajko kurze 1 szt.
  • szczypior 2 szt.
  • Sól morska
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kluski szpecle. Gdy kluski są już podsmażone, wbijamy na środek jajko i posypujemy pokrojonym drobno szczypiorem, solimy do smaku.

  2. Przykrywamy patelnię i smażymy na wolnym ogniu tyle czasu aby tylko jajko się ścięło i nie było za twarde. Usmażone kluski z jajkiem wykładamy na talerz i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń