Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone krewetki w cieście

Smażone krewetki w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 36

Dodano:

Odsłon: 1763

Szybka i prosta przekąska ,nawet dla początkujących kucharzy .

Składniki

  • Krewetki koktajlowe
  • ciasto: 100g mąki pszennej ,2 płaskie łyżeczki papryki słodkiej mielonej,2 łyżeczki czosnku w proszku,130ml.piwa.
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto robimy podobne konsystencją do naleśnikowego ,ale ciut gęściejsze ,mniej lejące.Ilość ciasta robimy w zależności od ilości krewetek .

  2. Jak już mamy gotowe ciasto zalewamy krewetki ,mieszamy delikatnie .

  3. Smażymy na głębokim tłuszczu w rondelku .
    Gdy mamy rozgrzany tłuszcz ,smażymy przygotowane krewetki ,wrzucając po jednej tak aby się nie skleiły.
    Jak się zrumienią na ciemniejszy złoty kolor wyjmować na pergamin do osączenia.

  4. Można podawać ciepłe i zimne z sosem słodko- kwaśnym ,albo ostrzejszym zależy od smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń