Do góry

Śniadania Przepis na:

Smażone wątróbki drobiowe z cebulką.

Smażone wątróbki drobiowe z cebulką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1406 Ocena: 17975

Dodano:

Odsłon: 1642

Wątróbki drobiowe, smażone z cebulką, podane z chlebem.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.

  2. Ocieknięte wątróbki przyprawiamy pieprzem do smaku i kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem. Smażymy z obu stron na rumiano.

  3. Cebulę kroimy w plastry, solimy.

  4. Dodajemy do smażącej się wątróbki. Smażymy pod przykryciem kilka razy mieszając.

  5. Usmażone wątróbki układamy na talerz i podajemy z chlebkiem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń