Do góry

Przetwory Przepis na:

Smażony camembert z żurawiną

Przetwory

Autor: agnieszkacrow

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 2576

Dodano: 05.11.2011

Odsłon: 9337

Dla miłośników sera i żurawiny.

Składniki

  • 400 dag sera camembert
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • szczypta soli
  • kilka łyżek żurawiny
  • kilka łyżek mleka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyprawy mieszamy z bułką tartą.

  2. Jajka roztrzepujemy z kilkoma łyżkami mleka, dodajemy szczyptę pieprzu.

  3. Ser kroimy w grubsze plasty, ok 1 cm.

  4. Ser maczamy w jajku, następnie przekładamy do bułki tartej, w której należy obtoczyć go dokładnie ze wszystkich stron. Następnie czynność powtarzamy - znów maczając ser w jajku i bułce. Musi powstać grubsza warstwa panierki, tak by ser nie wydostal sie podczas smażenia.

  5. Rozgrzewamy olej na patelni i na małym ogniu smażymy sery z obu stron.

  6. Gdy już się zarumienią przekładamy na talerz i dekorujemy żurawiną.

  7. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

landryna8215 07 listopada 2011 Ja nie kroję camemberta w plastry,bo nabiera tłuszczu i rozlewa się..Robie jak kotlet:mąka -jajko-bułka.oczywiście z Zurawiną podaję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dyament1 07 listopada 2011 ciekawy pomysl przyznam ze jadlam zapiekany camembert w foli aluminiowej w piekarniku i byl swietny

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń