Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smażony łosoś na sałatce"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4959
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4959
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Łososia opłucz, osusz, pokrój w plasterki. Obierz i posiekaj 2 cm imbiru. Wymieszaj go z 2 łyżkami oleju, sosem sojowym, solą oraz pieprzem do smaku. Marynatą posmaruj łososia. Odstaw na około godzinę w chłodne miejsce.
Czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj w misce z 2 łyżkami wody, oleju i soku wyciśniętego z cytryny. Dopraw sos do smaku solą oraz pieprzem. Szpinak umyj, osusz. Cukinię pokrój w plasterki. Przesmaż na łyżce oleju, ostudź.
Łososia nadziej na szpadki. Usmaż na łyżce oleju. Do miski z sosem włóż usmażoną cukinię oraz liście szpinaku. Wymieszaj starannie, posyp 1-2 łyżkami zrumienionych orzeszków. Podawaj z łososiem.
Czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 4,50 zł.Źródło: Świat kobiety