Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażony pstrąg z sałatką ziemniaczaną

Smażony pstrąg z sałatką ziemniaczaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 6896

Zdrowe i smaczne i łatwe w przyrządzeniu

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy (ważne, aby były ugotowane ale nie rozgotowane). W trakcie gotowania ziemniaków kroimy w kostkę ogórki i cebule.

  2. Ugotowane i ostudzone ziemniaki kroimy w gruba kostkę i dodajemy do ogórka i cebulki. Całość posypujemy solą i pieprzem, polewamy odrobiną oliwy/oleju, dodajemy łyżkę majonezu i łyżeczkę musztardy. Całość mieszamy i zostawiamy w lodówce aby smaki się połączyły.

  3. Pstrągi obieramy z łusek i myjemy. Do środka sypiemy odrobinę soli, wkładamy masło czosnkowe i odrobinę natki pietruszki.

  4. Następnie ryby posypujemy solą i pieprzem oraz obtaczamy w mące.

  5. Na patelni (najlepiej grillowej) rozgrzewamy olej. Pstrągi smażymy po 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.

  6. Ryby układamy na oddzielnych talerzach z plastrami cytryny oraz kulkami sałatki ziemniaczanej (ja używam łyżki do lodów) - jak na zdjęciu

  7. Smacznego. :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń