Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietankowy brzoskwiniowiec"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anita Długołęcka z Korniewa</strong>
Brzoskwinie umyj, pokrój na plasterki ok. 1 cm (poza sezonem możesz użyć tych z puszki).
Jajka ubij z cukrami. Ubijając, dodawaj stopniowo po łyżce śmietany i przesianej mąki z proszkiem do pieczenia. Dodaj kilka kropli aromatu śmietankowego, dokładnie utrzyj.
Ciasto przelej do tortownicy o śr. 26 cm. Na wierzchu ułóż ciasno jeden obok drugiego plasterki brzoskwiń. Piecz 50-60 minut w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie