Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śniadanie po angielsku"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 189
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 189
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
Boczek pokrój w paseczki, a następnie podsmaż go razem z białymi kiełbaskami na niewielkiej ilości oleju. Na bardzo małym ogniu podgrzej fasolkę.
Rozgrzej piekarnik. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kromki chleba (jeśli wolisz, możesz użyć tostera zamiast piekarnika).
Na drugiej patelni rozgrzej olej, wybijaj jajka i smaż do momentu, gdy białko się zetnie, a żółtko pozostanie półpłynne.
Na talerzu układaj po kilka łyżek fasolki, jajko sadzone, odrobinę boczku, kiełbaskę i kromkę chleba z masłem. Dekoruj natką pietruszki.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień