Do góry

Dania główne Przepis na:

Śniadanie po angielsku

Śniadanie po angielsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 9

Przepis wart wypróbowania: "Śniadanie po angielsku"

Składniki

  • 4 białe cienkie kiełbaski
  • puszka fasoli w sosie pomidorowym
  • 15 dag surowego boczku wędzonego
  • 4 jajka
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 łyżeczki masła
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek pokrój w paseczki, a następnie podsmaż go razem z białymi kiełbaskami na niewielkiej ilości oleju. Na bardzo małym ogniu podgrzej fasolkę.

  2. Rozgrzej piekarnik. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kromki chleba (jeśli wolisz, możesz użyć tostera zamiast piekarnika).

  3. Na drugiej patelni rozgrzej olej, wybijaj jajka i smaż do momentu, gdy białko się zetnie, a żółtko pozostanie półpłynne.

  4. Na talerzu układaj po kilka łyżek fasolki, jajko sadzone, odrobinę boczku, kiełbaskę i kromkę chleba z masłem. Dekoruj natką pietruszki.

  5. Czas: około 40 minut.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń