Do góry

Dania główne Przepis na:

Soczysty plaster karczku w panierce.

Soczysty plaster karczku w panierce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1346 Ocena: 16460

Dodano:

Odsłon: 4130

Soczysty plaster karczku w panierce, podany z ziemniakami i ostrymi papryczkami cherry.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozbijamy tłuczkiem do mięsa plastry karczku, przyprawiamy je solą i pieprzami. Plastry karczku panierujemy w jajku i bułce tartej.

  2. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki.

  3. Usmażone kawałki karczku podajemy z ziemniakami i marynowanymi ostrymi papryczkami cherry.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 02 listopada 2017 Czy te ziemniaczki są konieczne? Nie mogą być frytki lub dufinki? Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 października 2017 U nas już po obiedzie, ale z chęcią taki talerzyk bym jeszcze zjadł :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń