Do góry

Przekąski Przepis na:

Soczysty schab

Soczysty schab

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1181

Dodano:

Odsłon: 43961

Pyszny, soczysty schab. Przepis bardzo łatwy, dostałam od sąsiadki.

Składniki

  • schab bez kości, 1 kg
  • przyprawy wg uznania: sól, pieprz, czosnek itp.
  • woreczek do pieczenia, 1 szt
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyty i osuszony schab natrzeć przyprawami: solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem itp. Owinąć folią spożywczą i pozostawić w lodówce na co najmniej 2 godz.

  2. Następnie mięso włożyć do woreczka do pieczenia i dobrze zawiązać.

  3. Włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Mięso musi być całkowicie zanurzone. Wiązanie nie powinno być w wodzie. Przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu 30-35 min.

  4. Po tym czasie, wyłączyć gaz. Schab wyjąć z garnka po wystudzeniu.

  5. Gotowe. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 21 grudnia 2012 A to coś innego.....mam schab i chętnie wypróbuję coś nowego.

20 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń