Do góry

Przekąski Przepis na:

Sodziaki uniwersalne

Sodziaki uniwersalne

Autor:

Przepisów i artykułów: 2249 Ocena: 13768

Dodano:

Odsłon: 1056

Zostało Ci mięsa z poprzedniego dnia zrób sobie takie placuszki. Są wyborne.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie nadzienia:
    Mięso posiekać, przyprawić solą i pieprzem do smaku.
    Wykonanie:
    Maślankę przelać do miski, dodać jajko, sodę oczyszczoną, mąkę, sól do smaku, wymieszać i odstawić na chwilę.

  2. Następnie dodać zioła prowansalskie do smaku i jeszcze raz wymieszać.

  3. Kłaść łyżką na rozgrzany olej nieduże placuszki. Po chwili nałożyć na górę po łyżce przygotowanego nadzienia.

  4. Przykryć drugą łyżką ciasta.

  5. Smażyć powoli z obu stron na złoty kolor. Możemy również zrobić placuszki w wersji dla dzieci z dodatkiem cukru i nadzieniem owocowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń