Do góry

Dania główne Przepis na:

Sola z czerwonym pesto

Przepis dnia 2010-06-01
Sola z czerwonym pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1960

Dodano:

Odsłon: 11654

Bardzo smaczne i dietetyczne danie

Składniki

  • filety rybnye Sola (mozna uzyc innej ryby), 2 sztuki
  • czerwone pesto, 2 lyzki (plaskie)
  • swiezy szpinak, 1 szklanka
  • papryka czerwona pokrojona w paski, 1/2 sztuki
  • folia aluminiowa
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzac piekarnik do temperatury okolo 200stC . Rybe nasmarowac pesto. Na kawalku folii aluminiowej ulozyc szpinak (pol szklanki ) nastepnie ulozyc papryke (polowe porcji) a na wierzch polozyc rybe.Calosc dokladnie zawinac tworzac cos w rodzaju paczuszki. Piec okolo 10-15min (do upieczenia ryby) Podawac z mlodymi ziemniakami lub chrupiacym pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 01 czerwca 2010 Sola to moja ulubiona ryba! Musi być smaczna w takim wydaniu ;-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 31 maja 2010 Wygląda przepysznie, przepis napewno wypróbuję. Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń