Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny sos do słoika :-)
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 177
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 57
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 150
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10875
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 150
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 177
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 57
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 150
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10875
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 150
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać cebulę pokrojona w kostkę, sól. Gotujemy ok. 1 godz. bez wody. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki - ananasy bez soku (ale sok zostawiamy!!), pędy bambusa bez wody, kukurydze odsączoną z zalewy, paprykę, marchewkę i przyprawy - gotujemy ok. 1 godz. Pod koniec gotowania mieszam mąkę z sokiem z ananasów i dodaję do sosu. Gorący sos wlewamy do słoiczków i zakręcamy. Ja nie pasteryzuje tylko układam do góry dnem i czekam aż wystygną. Dla pewności zawsze przed napełnieniem wszystkie słoiki i przykrywki parze w piekarniku (temp. ok 90-100^C, włączam termoobieg i lekko uchylam drzwiczki). A zimą jak znalazł:) Bardzo to lubię - szybkie i dobre jedzonko.