Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny sos do słoika :-)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 401
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8049
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13422
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2693
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 401
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8049
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13422
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2693
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać cebulę pokrojona w kostkę, sól. Gotujemy ok. 1 godz. bez wody. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki - ananasy bez soku (ale sok zostawiamy!!), pędy bambusa bez wody, kukurydze odsączoną z zalewy, paprykę, marchewkę i przyprawy - gotujemy ok. 1 godz. Pod koniec gotowania mieszam mąkę z sokiem z ananasów i dodaję do sosu. Gorący sos wlewamy do słoiczków i zakręcamy. Ja nie pasteryzuje tylko układam do góry dnem i czekam aż wystygną. Dla pewności zawsze przed napełnieniem wszystkie słoiki i przykrywki parze w piekarniku (temp. ok 90-100^C, włączam termoobieg i lekko uchylam drzwiczki). A zimą jak znalazł:) Bardzo to lubię - szybkie i dobre jedzonko.