Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny sos do słoika :-)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3201
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34187
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1402
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113621
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3201
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34187
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1402
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113621
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać cebulę pokrojona w kostkę, sól. Gotujemy ok. 1 godz. bez wody. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki - ananasy bez soku (ale sok zostawiamy!!), pędy bambusa bez wody, kukurydze odsączoną z zalewy, paprykę, marchewkę i przyprawy - gotujemy ok. 1 godz. Pod koniec gotowania mieszam mąkę z sokiem z ananasów i dodaję do sosu. Gorący sos wlewamy do słoiczków i zakręcamy. Ja nie pasteryzuje tylko układam do góry dnem i czekam aż wystygną. Dla pewności zawsze przed napełnieniem wszystkie słoiki i przykrywki parze w piekarniku (temp. ok 90-100^C, włączam termoobieg i lekko uchylam drzwiczki). A zimą jak znalazł:) Bardzo to lubię - szybkie i dobre jedzonko.