Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos chrzanowy

Sos chrzanowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7152

Dodano:

Odsłon: 80781

nada pysznego smaczku każdemu jedzeniu z grilla

Składniki

  • 30 dag jogurtu greckiego
  • 3-4 łyżki chrzanu tartego (najlepiej utrzeć z korzenia ze tak powiem)
  • sól, pieprz,majeranek
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 jajo na twardo
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki (bez jaja) połączyć, doprawić, wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę jajo - można zakwasić kilkoma kroplami soku cytrynowego.

  2. Wszystkie składniki (bez jaja) połączyć, doprawić, wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę jajo - można zakwasić kilkoma kroplami soku cytrynowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Femme 31 lipca 2011 Sprawdzony na grillu :-) Trafia do ulubionych!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 10 czerwca 2010 a ja lubię zarówno sos chrzanowy na ciepło ( do mięsa wołowego) , jak i na zimno - wszelkie odmiany i stany byleby było na ostrrrrrrrrrrro:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gucio 10 czerwca 2010 Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.
Istotnie wersja przedstawiona to wersja ratunkowa dla mięsa z wywaru na zupę.
Mięso na "sztukę mięsa" wrzuca się do wrzątku aby ścięły się pory i smak nie uciekł do wody.
Ja nie uważałem się za katowanego jajem w sosie chrzanowym czy musztardowym to lepsze niż tortura żony w postaci makaronu z sosem pomidorowym "na niczym" z jajkiem na twardo.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gucio 10 czerwca 2010 Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.
Istotnie wersja, którą przedstawiłem to wersja ratunkowa dla mięsa po wywarze na zupę. Nie karzdy lubi je w formie czystej na zimno z chrzanem lub musztardą.
Masz absolutną rację mięso na "sztukę mięsa" wrzuca się do wrzątku bo wtedy ścinają się pory i sok nie ucieka z mięsa do wody.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gucio 07 czerwca 2010 Hm. Jako żywo inny sos chrzanowy pamiętam. A łączył się on przepysznie ze sztuką mięsa.
Do zimnej wody sztuka mięsa wołowego. Po około godzinie gotowania mięsa włoszczyzna. Na wywarze coś al''a beszamel tyle że podprawiony chrzanem tartym. Podawać z ziemniakami z wody i jarzynami z wywaru. Stare proste i pyyyyyyyyysszsszsne mniam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń