Do góry

Dania główne Przepis na:

Sos cukiniowo-paprykowy

Sos cukiniowo-paprykowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 201 Ocena: 4182

Dodano:

Odsłon: 14304

Łatwa do zrobienia bomba witaminowa

Składniki

  • Papryka 0,5 szt.
  • Marchewka 1 szt.
  • Cukinia 400 gram
  • Cebula 1 szt.
  • Jogurt naturalny 90 gram
  • Przecier pomidorowy 1 łyżka
  • Bulion 1 szklanka
  • Pieprz czarny mielony
  • Sól
  • Bazylia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyte warzywa kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na rumiano. Pod koniec smażenia wrzucamy pozostałe warzywa i zalewamy je bulionem. Całość doprawiamy solą i dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko dusimy do miękkości około 15-20 minut.

  2. Do uduszonych warzyw wrzucamy jogurt naturalny i całość blendujemy. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Gotowym sosem zalewamy ugotowany makaron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń