Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa do zrobienia bomba witaminowa
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8717
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10333
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4691
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 770
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8717
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10333
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4691
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 770
Składniki
Umyte warzywa kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na rumiano. Pod koniec smażenia wrzucamy pozostałe warzywa i zalewamy je bulionem. Całość doprawiamy solą i dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko dusimy do miękkości około 15-20 minut.
Do uduszonych warzyw wrzucamy jogurt naturalny i całość blendujemy. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Gotowym sosem zalewamy ugotowany makaron.