Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos czosnkowy zawiera jeden dodatkowy składnik, który odróżnia go od innych sosów czosnkowych. dzięki temu jego smak jest pełniejszy i po prostu lepszy ;-) Polecam!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Czosnek kroimy na mniejsze kawałki/trzemy na tarce.
Ser feta kruszymy albo kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Jeżeli ktoś pragnie mieć sos czosnkowo – ziołowy (np. koperkowy) wystarczy dodać do niego odpowiednie zioła i zmiksować. Najlepiej smakuje po 1 h spędzonej w lodówce. Jeśli nie zauważyliście tajnym składnikiem jest ser typu feta ;-) Nadaje dla sosu treściwego głębokiego smaku. Pamiętajcie by już dodatkowo go nie solić – ser jest wystarczająco słony.